גירושין בהסכמה

מה הם גירושין בהסכמה ? למי מתאים הליך של גירושין בהסכמה ? ומה הם יתרונותיו של הליך זה ?

גירושין = סיום ברית הנישואין.

במקרה שיש לבני הזוג ילדים, גירושין הוא לא רק הליך של פרידה, סיום ברית הנישואין, אלא הליך של סידור המשפחה מחדש.

ממשפחה של זוג נשוי צריך לעבור למתכונת של ניהול משפחה של זוג גרוש.

לא פשוט! אך אפשרי כאשר לנגד עיננו איכות החייבם שלנו וטובת ילדינו.

כאשר ההורים מבינים שהגירושין הוא הליך של סיום ברית הנישואין ביניהם בד בבד עם שימור ההורות ואף העצמת ההורות יש מקום להליך של גירושין בהסכמה.

בעצם אפשר להצביע על הלך הרוח של הורים להם מתאים הליך של גירושין בהסכמה בכמה נקודות.

נקודה ראשונה כאשר הורים מוכנים לחלוק את האחריות ההורית ולכבד את הורותו של כל אחד מהם.

לכאורה דבר האמור להיות מובן מאליו אלא הניסיון מלמד כי יש מקרים רבים בעיצומו של הליך גירושין אחד ההורים מנסה לנכס לעצמו את הילדים כאילו היו חפץ ייקר ערך באופן שלא משאיר מקום להורה השני.

במקרים כאלה, כאשר גישתו של מי מההורים מבטלת את זכותו של ההורה השני לתפקד כהורה, בטענה שהוא לא ראוי להיות הורה או "לקבל" את הילדים ולטפל בהם בטענות כאלה ואחרות יש לברר את הדברים בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.

יש פעמים שאכן ההורה אינו ראוי לשהות עם הילדים אלא תחת השגחה של אנשי מקצוע למשל כאשר ההורה צורך סמים או שותה לשכרה, כאשר יש להורה עבר של עבירות מין או במקרים בהם ההורה הוכיח כי אינו אחראי. גם מקרים של אלימות במשפחה יש מקום לבחון את שהות הילדים עם הורה אלים.

נקודה שנייה היא יכולת תמרון וגמישות. כדי לתפקד יחד כהורים נוכחים באופן משמעותי יש המון אירועים בלתי צפויים המצריכים גמישות ויכולת תמרון. כמו כן, יש המון פשרות שיש לעשות כמעט באופן יומיומי ולכן חשוב שהורים המבקשים לנהל משפחה של זוג גרוש צריכים להיות בעלי יכולת תמרון וגמישות. אין מקום לנוקשות וקטנוניות.

נקודה נוספת חשובה במיוחד היא תקשורת בונה ומכבדת. הורים המבקשים להתגרש בהסכמה ולנהל משפחה של זוג גרוש צריכים להיות בקשר בונה ומכבד אחד כלפי השני על מנת להצליח להעביר מסרים בינם לבין עצמם בכל הנוגע לתפקודם כהורים.

הורים מסוכסכים, לא מתקשרים או מתקשרים שלא בכבוד מובילים את הילדים להיות בלב הסכסוך דבר אשר מזיק להם ולהתפתחותם. 

לגירושין בהסכמה יתרונות רבים על פני הגשת תביעות וניהול הליך גירושין בבית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני להלן אפרט כמה מיתרונות אלה:

1. שליטה - כאשר הצדדים מנהלים הליך גישור, להם (ורק להם!) השליטה על ההסכמות המתקבלות. הצדדים מגיעים להבנות (בעזרת עורך הדין/מגשר) ומנסחים את התנאים של הסכם הגירושין. כך הם משיגים שליטה על ההחלטות המחייבות שמתקבלות. ההחלטות אינן מונחתות מלמעלה ע"י שופט או דיין.

2. חיסכון בזמן – הצדדים מגבשים את הסכם הגירושין בקצב שלהם. אינם כפופים למועדים של בית המשפט או בית הדין הרבני. כך יכולים הצדדים לסיים את ההליך מהר יותר או לאט יותר, בהתאם לרצונם.

3. אוטונומיה – הצדדים מנהלים את הליך הגירושין כראות עיניהם ובלי מעורבות לשכת הרווחה או פקידות סעד. הצדדים שומרים על עצמאותם ועל סודיות ההליך.

4. טראומות – הצדדים מנהלים הליך גירושין תוך כבוד הדדי (בעזרת עורך הדין/מגשר) ותקשורת מכבדת וללא צורך בהכפשת הצד השני. מצב זה חוסך הרבה עגמת נפש מהצדדים ומהילדים כאחד. כמו כן, לילדים שהוריהם נפרדים בהבנה ושיתוף פעולה ילדיהם חווים את הפרידה ללא טראומה מיותרת.

5. חיסכון בהוצאות – עורך הדין/מגשר נותן שירות לשני הצדדים ומוביל אותם להסכמות המקובלות על שניהם. זהו חיסכון בהוצאות שכר טרחה, ניהול הליכים, אגרות ותשלומים למומחים שונים. הליך הגישור זול בהרבה מניהול הליך בבית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

6. כיבוד ההסכם – כיבוד הסכם הגירושין חשוב אפילו יותר מניסוחו. לעיתים יש הסכם גירושין אבל אחד הצדדים לא מכבד אותו (הצד שמרגיש מקופח או כפוי). על מנת לחסוך בהוצאות אכיפת הסכם (בבית משפט או בהוצאה לפועל) כדאי לנסח הסכם מתוך הבנה ושיתוף פעולה. הסכם שנוסח על ידי הצדדים מגדיל את הסיכוי של קיומו וחוסך הוצאות בעתיד.

7. שמירה על משפחתיות - משפחה צריכה להתנהל בצורה נוחה וקלה. הליך הגישור כשמו כן הוא, יוצר גשר בין הצדדים לניהול המשפחה ברוח טובה.

במלחמות גם כשמנצחים - מפסידים!

בהליך גישור מרוויחים כל הצדדים ובעיקר הילדים - מרוויחים הורים מתפקדים ונוכחים!

אתם מוזמנים ליצור איתי קשר ולבחון את מודל הגישור לסיום הסכסוך  שלכם למען חיים טובים ונוחים.

לפגישה חייגו: 054-9170505

רביה-טל סלומון עורכת דין, מגשרת ומאמנת אישית.

Shopping Basket